Guide: Mere synlige idrætsråd

Kommuner, specialforbund, frivilligcenter, multistrengede idrætsforeninger og lignende kan også bruge guiden.

Hvad er problemet?

Mange idrætsråd har en Facebookside, men siderne har typisk ikke ret mange følgere, og der er ofte langt mellem opslagene.

• Måske er det ikke så interessant at lave opslag på siden, når de ikke når ud til ret mange mennesker.
  • Måske mangler idrætsrådet også noget at fortælle om.

Her kommer et lille fif, der kan gøre det nemmere.

Nedenstående spørgsmål dukkede op under et Facebookkursus hos Lejre Idrætsunion.

Hvordan følger jeg bedre med på idrætsforeningernes Facebooksider? Og kan jeg også kommentere på deres opslag, når jeg er på mobilen?

Ja, det kan man faktisk godt.

Prøv at se med på de to videoer herunder.

Sådan gør du det på computeren

• Følg: Din Facebookside skal følge (Synes godt om) en anden Facebookside.
  • Følg med: Du skal have et overblik over opslag, som din Facebookside følger.
  • Del: Din Facebookside skal dele et opslag fra en anden Facebookside.

Sådan gør du det samme på mobilen

• Følg: Din Facebookside skal følge (Synes godt om) en anden Facebookside. (Lige nemt)
  • Følg med: Du skal have et overblik over opslag, som din Facebookside følger. (Nemmere)
  • Kommenter: Din Facebookside skal kommentere på et opslag på en anden Facebookside. (Nemmere)
  • Del: Din Facebookside skal dele et opslag fra en anden Facebookside. (Sværere)

Idrætsrådskonference 2019

Jeg havde fornøjelsen af at deltage i konferencen i januar 2019 med et oplæg om Facebook, og hvordan idrætsrådene kan styrke de lokale idrætsforeninger i forhold til synlighed og rekruttering.

En række idrætsråd tog opfordringen til sig, hvilket resulterede i en række foredrag og kurser i resten af 2019:

• Foredrag (evt. 1 time) på idrætsrådets repræsentantsskabsmøde
  • Kursus (3 timer) for idrætsrådets medlemsforeninger
  • Foredrag efterfulgt af kursus

Følg med på Facebook og få flere fif