Guide: Opret Facebookside

Hvorfor en Facebookside?

Hvis din idrætsforening kun har en eller flere Facebookgrupper, er I primært synlige for jer selv. En Facebookside gør det meget nemmere for folk i lokalområdet at opdage jer og lære klublivet og aktiviteterne at kende - mens de sidder hjemme i sofaen.

Hvis du er i tvivl, om I har en gruppe eller side, så taler alle erfaringer for, at det er en gruppe.

Kom i gang på få minutter

Denne guide viser dig:

• Hvordan du opretter en Facebookside
  • Hvilke informationer og indstillinger du skal være opmærksomme på
  • Hvordan du administrerer siden uden at drukne i notifikationer
  • Hvor du finder mere information

Forbehold

Guiden forudsætter, at du bruger en PC. Du kan godt oprette en Facebookside fra en mobil eller tablet, men det er sværere at finde rundt, og der kan være forskel fra mobil til mobil.

Facebook laver ofte mindre justeringer, så måske passer illustrationerne ikke helt. Jeg prøver at holde guiden opdateret. Hvis det er helt skævt, så giv mig et praj.

Opret Facebookside

Oppe i højre hjørne på Facebook finder du knappen Opret - vælg opret side. Hvis ikke du har den knap, så tryk på den lille mørkeblå trekant endnu længere til højre.

• Vælg Fællesskab eller offentlig person
  • Giv siden et navn - typisk navnet på idrætsforeningen
  • Vælg kategori - eks. Sportsklub

Derefter

• Upload et profilbillede / logo (Kan udskiftes senere)
  • Upload et coverbillede (Kan udskiftes senere)

Tillykke med din nye Facebookside. Nu er du i gang. Resten er optimering.

Information og indstillinger

Der er et hav af indstillinger. Kig dem igennem ved lejlighed, så du ved lidt mere om mulighederne. Nogle af dem giver umiddelbart mening - andre er mere nørdede.

Indstillinger - Generelt (Du finder Indstillingerne oppe til højre på siden)

• Mulighed for tagging: Slå til, så medlemmerne kan tagge sig selv på billeder på siden.
  • Sideopdateringer: Slå fra, for ikke at lave et opslag på siden, hver gang du opdaterer kontaktoplysninger og andre informationer på siden.

Indstillinger - Sideoplysninger

• Udfyld diverse felter

Indstillinger - Skabeloner og faner

• Vælg Skabelonen Standard
  • Tilføj fanebladet Begivenheder, hvis ikke det allerede bliver vist.
  • Tilføj fanebladet Grupper, hvis din forening også har en gruppe. På fanebladet kan du tilknytte grupper, hvor du selv er (Kræver PC).

Fanebladet - Om (På forsiden finder du fanebladene til venstre under profilbilledet / logoet)

• Vælg et brugernavn, som kommer til at indgå i adressen på siden (www.facebook.com/brugernavn). Det er muligt, du først kan vælge brugernavn, når siden har fået et mindre antal følgere.
  • Udfyld evt. andre felter

Administrer siden nemt

Det er vigtigt, at du holder øje med beskeder, spørgsmål og lignende, men det er også vigtigt, at du ikke selv drukner i notifikationer - eksempelvis hver gang et opslag får et like.

Fastgør i Genveje

Klik på knappen med de tre prikker lige under coverbilledet og vælg Fastgør til Genveje. Det gør, at et link til siden og sidens notifikationer bliver vist på forsiden af Facebook til venstre for din nyhedsstrøm. Det er ikke nær så påtrængende som de røde notifikationer oppe i højre hjørne.

Hvis du er regelmæssigt på Facebook, bør det være nok til at holde dig opdateret om de fleste ting på siden.

Indstillinger - Notifikationer

Jeg slår typisk alle notifikationer fra bortset fra beskeder, som jeg tilstræber at svare hurtigt på. Det tør jeg godt, da jeg har fastgjort siden til genveje, så jeg her opdager andre aktiviteter på siden.

Måske er der noget andet, der virker bedre for dig, men vær bevidst om, at du i høj grad selv kan styre det.

Facebook Pages Manager

Der eksisterer en app, som er lavet specielt til at administrere en Facebookside. Jeg har tidligere brugt den, men den almindelige Facebook app er nu så god, at man kan klare langt de fleste ting ligeså godt med den. Derudover er min PC sjældent ret langt væk, og den bruger jeg hellere, hvis ikke Facebook app'en slår til.

Få mere ud af din Facebookside

Har du brug for hjælp til at få godt gang i Facebookside, så giv lyd. Min ambition er, at potentielle medlemmer skal kunne sidde hjemme i sofaen og opdage foreningen via Facebooksiden - og lære om både klublivet og aktiviteterne. Og via Facebookbegivenheder kan I herefter invitere dem tættere på og indenfor i foreningen.

Jeg holder kurser over hele landet, og din idrætsforening får 50% rabat, hvis I lægger lokale til et kursus, hvor vi også kan invitere andre foreninger i lokalområdet.

Læs mere om kurset Rekruttering for idrætsforeninger via sociale medier, og hvordan I sikrer jer 50% rabat.

Hvis du lige har oprettet en ny Facebookside, så send mig et link til den på jakob@livetlykkes.dk. Jeg kigger gerne siden efter i sømmene. Måske er der noget, der nemt kan rettes til. Måske får jeg samtidig ideer til at udbygge denne guide.